Mal met Agnes Café


Mal met Agnes is de naam van het online Café voor alle fans van Marti Michell.


De plek waar je iedere maand je vragen kunt stellen aan Agnes Mijnhout, de Marti Michell expert van Nederland.


Wat staat er op de kaart? Iedere maand een demo door Agnes van een van Marti's malletjes of linialen. En stel al je vragen over het gebruik van Marti's tools aan Agnes. Dan hoeven je malletjes en linialen nooit meer ongebruikt in de kast te liggen.

Ik doe mee en meld me aan!specialist in patchwork met templates

 

LET OP: het Café is maar twee keer per jaar open voor aanmelding: 

per 1 maart en 1 september

Voor de eerste groep die per 1 maart start, kun je je aanmelden tot

uiterlijk 15 januari 2023.

Waarom ik een Marti fan ben

Jaren geleden had ik de gelegenheid had om een workshop te volgen bij Marti Michell. Ik had al wel van haar gehoord, ze is tenslotte een bekende Amerikaanse quiltgoeroe, al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. In 2021 werd ze opgenomen in de Quilters Hall of Fame. Zij produceert malletjes van dezelfde dikte (3 mm) en hetzelfde materiaal als quiltlinialen in alle maten en vormen, waarmee je de stukjes voor patchwork precies op maat snijdt. Geen onhandig rekenwerk, de ¼ inch naadtoeslag zit er al in verwerkt. Het leek me een mooie methode, maar ik kon niet voor me zien hoe het werkte.


Want zo’n malletje, dacht ik, dat leg je op de stof, en dan snijd je er met je rolmes langs. Aan iedere kant moet je dan natuurlijk een klein stukje verder snijden dan het eind van het malletje. Probeer maar eens met zo’n pizzames om precies op een bepaald punt te stoppen. En als je dan het volgende stukje stof gaan snijden, zit je, als je niet uitkijkt, met een onverwacht sneetje in je patchwork stukje, en kun je het weggooien. Dan het malletje maar een eindje verderop leggen, en krijg je dus een gatenkaas. Een lapje met stukjes eruit gesneden, en de rest kun je niet meer gebruiken. Niet een erg snelle methode, leek me, en ook bepaald geen zuinige.


Dus die workshop was een uitkomst. Ik wilde nu weleens weten hoe je kon voorkomen dat je mooie, dure stof een gatenkaas werd. Wat Marti toen liet zien, veranderde mijn patchwork leven in een keer. Het kwartje viel, hoe eenvoudig kan het zijn? Waarom had ik dat zelf niet bedacht? En daarna leerde ik nog veel meer slimme trucs om haar malletjes en linialen handig te gebruiken. 


De malletjes (Engelse term: templates) hebben een vaste vorm en maat, waardoor je daaraan vastzit. Dat lijkt misschien beperkend, maar met een klein aantal bij elkaar passende malletjes kun je eindeloos veel patchwork patronen maken, in allerlei maten. En doordat alle malletjes van Marti slim gevormde hoekjes hebben, passen je stukjes stof ineens precies aan elkaar. Je snijdt alle stukjes stof voor je project altijd exact en sneller dan je ooit voor mogelijk hield. En zonder rekenwerk.


En ze maakt niet alleen malletjes, maar ook linialen om allerlei patchwork patronen snel en precies te maken. Of het nu Nine Patches, Log Cabins, Kaleidoscopes of Flying Geese zijn. 


Toen ik eenmaal met Marti’s spullen gewerkt had, heb ik nooit meer iets anders gebruikt. En de vele quilters die ik geleerd heb om met deze supertools om te gaan, ook niet.

Marti fans ontdekken:

►  dat het snijden van patchwork stukjes met Marti Michells malletjes supersnel en gemakkelijk gaat, zowel rechts- als linkshandig

► dat ze niet meer hoeven te rekenen om de maat van de patchwork stukjes te bepalen: de naadtoeslag zit al in het malletje

► dat ze nooit meer hoeven gokken hoe stukjes aan elkaar genaaid moeten worden, omdat ze door de slim gevormde hoekjes perfect op elkaar passen

►  hoeveel tijd ze besparen, niet alleen bij het snijden, maar ook bij het naaien

►  hoe ze met deze malletjes en linialen zuinig met hun stof omgaan, waar andere, zogenaamd snelle technieken veel stof verspillen 

►  hoe ze de malletjes ook kunnen gebruiken voor vormen waar ze niet voor gemaakt zijn

►  dat Agnes Mijnhout, de Marti-expert van Nederland, ze alles kan vertellen over het gebruik van Marti's tools

specialist in patchwork met templates

Wat vinden quilters van Marti's malletjes?

Wat ik zo geweldig vind van de malletjes van Marti Michell: de precisie. Ik heb meegedaan aan een 365 dagen challenge quilt via Facebook: iedere dag een blokje maken. Maar met die methode hield je heel veel restjes stof over, zonde van de stof. Later dacht ik: ik had deze quilt beter met Marti’s malletjes kunnen maken. Alles past altijd precies op elkaar en je hebt heel weinig afval.
Annie Aarts-Bijleveld, Wijk bij Duurstede

Voor mij is het gemak het grootste voordeel van Marti’s malletjes. Je kunt meteen met een patroon beginnen. Je hoeft niets zelf te tekenen of uit te rekenen, alles is al uitgerekend. Je snijdt er direct langs, je kunt meteen aan de slag. En dat je de hoekjes meteen afsnijdt is ook handig, dan hoef je dat later niet meer te doen.

Sinds ik met Marti’s malletjes werk, ben ik veel zuiniger met mijn stof gaan werken. En ik vind het ook een leuke uitdaging om zo zuinig mogelijk te snijden. Achter de naaimachine ontspan ik echt, en ben ik toch druk bezig. En omdat het snijden snel gaat, kan ik snel gaan naaien.

De accuratesse van de malletjes van Marti is heel fijn. De patchwork blokken worden de maat die ze moeten hebben, niet groter of kleiner. Daarom past de rest van het project ook goed in elkaar.
Irene, Houten

Voor wie is het Mal met Agnes Café bedoeld?

 • Quilters die al jaren met Marti's malletjes en linialen werken
 • Quilters die toegang willen hebben tot Agnes Mijnhout, de Marti Michell expert van Nederland, om hun vragen over het werken met Marti's malletjes en linialen te kunnen stellen
 • Quilters die malletjes of linialen van Marti in de kast hebben liggen, maar niet zeker weten hoe ze ermee om moeten gaan
 • Quilters die nieuwsgierig zijn naar de tools van Marti en willen weten wat je ermee kunt doen
 • Quilters die alle nieuwtjes over Marti en haar tools willen horen
 • Quilters die houden van werken met de naaimachine
 • Quilters die (ook) houden van werken met de hand
 • Liefhebbers van moderne quilts en klassieke quilts, van felle kleuren of rustige kleuren 
 • Quilters die met nieuwe of met gebruikte stoffen willen werken
 • Quilters die het leuk vinden om andere quilters te ontmoeten, en kennis, resultaten en ervaringen te delen

Ik heb genoeg gelezen, ik klik hier en meld me aan

Wat is Mal met Agnes niet?

 • In de demo's laat ik zien hoe sets malletjes en linialen werken, en wat je ermee kunt doen, maar het is geen vervanging van een online training
 • Je moet zelf voor je koffie of thee zorgen, de gezelligheid maken we samen
 • Wil je alles leren over het werken met Marti's malletjes en linialen? Volg dan een van mijn online trainingen, daarin leer je in detail hoe je perfecte resultaten behaalt met Marti's tools.

Wat krijg je als je meedoet

Als je je aanmeldt, krijg je iedere maand toegang tot het Mal met Agnes Café. En daar vind je:


 • een stapsgewijze demo van een van de template sets of linialen van Marti Michell. Zodat je begrijpt hoe je ermee werkt, en wat de mogelijkheden zijn.
 • als deelnemer heb je de gelegenheid om vooraf een vraag in te dienen over Marti's tools: je komt er b.v. niet helemaal uit hoe een malletje of liniaal werkt, of je begrijpt de Engelstalige uitleg niet, of het lukt je niet om het resultaat dat je voor ogen hebt, te bereiken. Je vraag beantwoord ik in het Café.
 • de vorm van dit Café is online: het enige dat je nodig hebt om deel te nemen aan de bijeenkomst is een internetverbinding, een computer/laptop, tablet of smartphone
 • tijdens de online Cafés kun je ook met de andere deelnemers in gesprek: je kunt elkaar vragen stellen, ervaringen uitwisselen, werk laten zien, enz.
 • de Cafés worden opgenomen: ook als je er niet live bij kunt zijn, kun je ze altijd terugkijken
 • de online Cafés duren maximaal twee uur
 • je wordt lid van een groep speciaal voor Mal met Agnes, gedurende de duur van je lidmaatschap. Daar kun je andere deelnemers ontmoeten, ook buiten de Cafés om. Dit is een eigen platform, geen Facebook groep. Je hoeft dus geen Facebook lid te zijn.
 • en toegang tot de algemene online community van Marti fans, op hetzelfde platform. Daar kun je vragen stellen, en foto’s en ervaringen delen.  Je blijft toegang houden, ook als je geen lid meer bent van Mal met Agnes. Alles op een plek bij elkaar.

Wanneer is het Café geopend?

Het Mal met Agnes Café wordt op verschillende momenten gepland, om zoveel mogelijk leden de kans te geven er live bij te zijn. De data worden gepubliceerd in de omgeving waar je de Cafés kunt bekijken. Zo heb je de data altijd bij de hand.

Voor het eerste half jaar zijn dit de data:

donderdag 2 maart 2023 van 10:00 - 12:00 u.

dinsdag 4 april 2023 van 14:00 - 16:00 u.

maandag 1 mei 2023 van 14:00 - 16:00 u.

vrijdag 2 juni 2023 van 10:00 - 12:00 u.

dinsdag 4 juli 2023 van 14:00 - 16:00 u.

donderdag 3 augustus 2023 van 10:00 - 12:00 u.

Ik heb genoeg gelezen, ik klik hier en meld me aan

Wat krijg ik verder nog?

 • Je hebt toegang tot het Mal met Agnes Café gedurende de tijd dat je lid bent
 • je hebt onbeperkt toegang tot de opgenomen Cafés uit je lidmaatschap: zo kun je alle demo's, antwoorden op vragen en tips terugkijken
 • de Cafés vind je op een website, en je krijgt ook een eigen app voor je tablet of smartphone, waarmee je de Cafés kunt bekijken. In die app heb je ook toegang tot de community. Dan heb je het altijd bij de hand. Ook makkelijk voor op reis.

Uniek in Nederland

 • De waardin van dit café is Agnes Mijnhout, de Marti Michell expert. Eigenaar van de eerste online quiltwinkel in Nederland (2003).
 • Ik verkoop Marti’s producten al meer dan 15 jaar en ik heb als enige quiltwinkel in Nederland haar hele assortiment. Ik koop direct bij haar in, dus de lijntjes met dit fijne familiebedrijf zijn heel kort. Als zij met iets nieuws komt, heb ik het onmiddellijk in huis.
 • Ik heb op verzoek van het blad Quilt & Zo drie keer een project ontworpen. Een keer een quilt gemaakt van een patroon van Marti, in samenwerking met Marti zelf. En twee eigen ontwerpen met Marti’s malletjes.
 • Alle trainingen en demo’s die ik in ruim 15 jaar met haar malletjes en linialen heb gegeven hebben al heel veel Marti fans opgeleverd.
 • In 2010 bezocht Marti mijn webwinkel en heeft ze een zgn. show and tell gedaan: voorbeelden van haar quilts laten zien en uitgelegd hoe je ze met haar malletjes maakt. Een aantal van de Marti fans was daarbij.

Wat zegt Marti zelf over Agnes?

Agnes, I can’t tell you how excited we are to hear about your new podcasts and courses. You have been a fabulous teacher and representative of our products for over 15 years. The quilters in the Netherlands are very lucky to have someone with your skill, expertise and understanding offering this opportunity. It is also very important to me that a teacher with your knowledge and skill has chosen our tools and techniques to use and teach others. We are very proud to be affiliated with this endeavor.

Marti Michell


Agnes, we zijn heel blij met je nieuwe podcasts en trainingen. Je bent al meer dan 15 jaar een geweldige docent en ambassadeur van onze producten. De Nederlandse quilters boffen dat iemand met jouw vaardigheid, expertise en inzicht hun deze kans biedt. Het is ook voor mij persoonlijk heel belangrijk dat een docent met jouw kennis en vaardigheden onze tools en technieken heeft gekozen om te gebruiken en aan anderen te leren. We zijn er heel trots op om bij deze activiteiten betrokken te zijn.

Marti Michell

Marti Michell templates

Aanmelden

Mal met Agnes Café

half jaar

 • iedere maand een demo door Agnes Mijnhout van een van de malletjes of linialen van Marti
 • antwoord op je vragen over het gebruik van Marti's tools
 • ervaringen delen met andere Marti fans
 • onbeperkt toegang tot de online community van Minewood Quilting
 • 6 maanden toegang tot Mal met Agnes Café
 • onbeperkt toegang tot je opnames van de Cafés 

€ 75

Mal met Agnes Café

heel jaar 

 • iedere maand een demo door Agnes Mijnhout van een van de malletjes of linialen van Marti
 • antwoord op je vragen over het gebruik van Marti's tools
 • ervaringen delen met andere Marti fans
 • onbeperkt toegang tot de online community van Minewood Quilting
 • 12 maanden toegang tot Mal met Agnes Café
 • onbeperkt toegang tot je opnames van de Cafés 

€ 125

Heb je nog twijfels, voordat je je aanmeldt?

Mail me dan even op info@minewood.nl

Agnes Mijnhout