EARLY BIRD

Perfect Patchwork Naaien 

met slimme malletjes


Online training voor beginnende en ervaren quilters die de slimste manier willen leren om stukjes stof te naaien tot een patchwork patroon.


Ontdek een nieuwe manier om stukjes stof aan elkaar te naaien tot perfect patchwork. Zonder te gokken hoe je de stukjes aan elkaar moet naaien en zonder steeds naadjes los te tornen. Met de naaimachine of soms met de hand. Met de perspex malletjes van Marti Michell. Relaxt, vol zelfvertrouwen en precies.

EARLY BIRD-versie: tijdelijk 60% korting tot 9 oktober 2022 17:00 u.

Let op: Deze prijs komt nooit meer terug!

Een nerd en een quilter

Mijn eerste baan, midden jaren 80 van de vorige eeuw, was als onderzoeker op een laboratorium van een grote multinational. We bouwden een computersysteem om te vertalen tussen Nederlands, Engels en Spaans. De sfeer in dat laboratorium was nogal nerdy. Met 4 vrouwen in ons projectteam vielen we in dat laboratorium behoorlijk op. Er werkten eigenlijk alleen maar mannen. 

De standaard outfit van de mannen was een ribbroek, overhemd en spencer, liefst veelkleurig. Tussen de middag een rondje rond de vijver rechtsom lopen in plaats van linksom was al stevig out of the box springen.


Toen ik de lange reistijd tussen huis en werk wel zat was, ging ik in Utrecht werken als beleidsmedewerker: veel lezen, vergaderen en schrijven. Leuk werk en een iets minder nerdy omgeving. Maar ik kon mijn kleine dochter maar moeilijk uitleggen wat ik nou eigenlijk de hele dag op dat kantoor deed.


Misschien was dat wel de reden dat ik zin had om een nieuwe handwerktechniek te proberen. Weer eens iets met mijn handen maken. Wat ik omhoog kan houden en kan zeggen: dat heb ik gemaakt. Als kind van de jaren 70  had ik al van alles gedaan, spinnen, weven, breien, haken, macrameeën, kleding maken. Maar patchwork stond ook al lang op mijn bucket list, al  noemde ik dat toen nog niet zo. Dus toen werd het tijd om eraan te beginnen, en schreef ik mij, samen met mijn moeder, in 1991 in voor een basiscursus patchwork. Hoe verging het mij?

Daar zat ik dan, 

op de zolder van een superoud pandje in het centrum van Utrecht. Met nog 7 andere vrouwen, bij een basiscursus patchwork en quilten. En het had iets magischeen stapel lapjes in stukjes knippen en te transformeren tot iets totaal nieuws.


Het moest allemaal nog wel op de 'ouderwetse' manier: patroondelen knippen uit schuurpapier, op de stof aftekenen, uitknippen, en met de hand weer aan elkaar naaien. En er moest natuurlijk een grote quiltdeken worden gemaakt. Geen wonder dat ik hem pas na ruim 15 jaar helemaal af maakte.  


Intussen volgde ik workshops in snellere methodes. Stof snijden met een rolmes, langs een perspex liniaal van zo’n 3 millimeter dik en naaien op de naaimachine. De workshop waarin ik leerde vier zgn. log cabin blokken tegelijk te maken door een lange strook te naaien aan vier blokjes en ze dan weer van elkaar af te snijden, leverde steeds schevere blokken op, en bovendien verschillend van maat. Niet snel, want twee keer snijden, en vooral niet precies.


In een andere workshop gebruikte  ik een methode om half square triangles te naaien: twee driehoeken die samen een vierkant vormen. Met twee lapjes en een erop genaaid papieren patroon. Precieze blokjes worden het wel, maar na het naaien en snijden moet je het papier nog wegscheuren. Extra werk, en je krijgt allemaal dezelfde half-square triangles uit die twee lapjes. Een beetje saai.


Ooit kocht ik een boek en een bijbehorende liniaal om het square-in-a-square blok snel en makkelijk te maken. Maar toen ik las hoe het werkte, heb ik het nooit gebruikt. Eerst moest je brede stroken rondom een vierkant naaien, en daarna met die speciale liniaal aan alle hoeken een behoorlijk groot stuk eraf snijden. Het levert weliswaar precieze blokjes op, maar ook weer extra snijwerk. Bovendien blijf je zitten met een stapel onbruikbare afsnijdsels. En misschien wel het allerergste: de buitenranden van het blok zijn allemaal schuin van draad. Dus rekken ze enorm. Probeer ze dan maar eens netjes aan elkaar te naaien. Hoezo snel en gemakkelijk?


Al deze methodes werkten met alleen simpele vormen: rechte stroken, vierkanten en driehoeken. En als ik nou eens andere vormen wilde gebruiken? Ik zag al voor me dat ik veroordeeld zou blijven tot het met de hand aftekenen van vormen op stof met behulp van kartonnen of plastic malletjes. En dat het altijd vele jaren zou kosten om een quiltproject af te maken.

Lieve quilter,


Wil je aan patchwork en quilten beginnen? Gefeliciteerd, het is een fantastische hobby. Patchwork is in wezen een simpel idee. Je snijdt stof in stukjes en die naai je weer aan elkaar. Hoe ingewikkeld kan het zijn? Als je net begint met patchwork wil je maar één ding: dat perfecte resultaat bereiken.


Of ben je een meer ervaren quilter, die al een paar jaar, of misschien al vele jaren, patchwork projecten maakt? Dan weet je dat het best een uitdaging is om patchwork te maken waarin de stukjes stof exact op elkaar aansluiten, met precies genaaide kruispunten. En je weet dat er veel verschillende technieken zijn. Waarschijnlijk heb je er al een paar geprobeerd. Maar je vraagt je af of je de beste methode al gevonden hebt.


 Je ziet prachtige projecten en patronen en die wil je kunnen maken. Je wilt graag dat je patchwork netjes plat wordt, en niet dat het eruit ziet als een soort berglandschap. Dat de naden niet trekken, de stukjes op elkaar aansluiten, zodat je die mooie lange punten van de sterren die je genaaid hebt, ook allemaal blijft zien. Met platte naden en strakke kruispunten. Natuurlijk wil je die mooie resultaten wel graag een beetje ontspannen behalen, het is tenslotte een hobby om plezier aan te beleven. En dat verdwijnt snel als je om de haverklap stukjes die je net aan elkaar genaaid hebt, weer zit los te tornen.


De ouderwetse manier van stukjes stof knippen is omslachtig, kost veel tijd en is niet zo precies. Gelukkig is dat sinds de uitvinding van het rolmes ook niet meer nodig: quilters snijden de stukjes stof voor hun projecten.


Het kan dus sneller. Maar je zult ook gemerkt hebben dat veel zogenaamd snelle methoden in werkelijkheid nogal tijdrovend zijn. Ze vertellen je om eerst de stof wat ruimer te snijden, dan stukken aan elkaar naaien, en daarna op de juiste maat af te snijden. Twee keer snijden dus, niet bepaald sneller. En je verspilt er veel stof mee. Zonde van je mooie stof, en ook niet erg duurzaam.


Er zijn ook methodes waarmee je met een rechte quiltliniaal de stukjes voor je patchwork op maat snijdt. Vierkanten, rechthoeken, en driehoeken, bijvoorbeeld. Een driehoek kun je maken door een vierkant schuin doormidden te snijden. Maar eerst moet je wel je rekenmachine tevoorschijn halen. Want als je die driehoeken weer aan elkaar naait tot een vierkant, gaat de naadtoeslag eraf. De naadtoeslag is de breedte van je naad. Hoe groot moet je vierkant dan zijn om de juiste maat driehoek op te leveren? Ik moet altijd weer opzoeken hoe je het ook alweer uitrekent. En die methode is tot overmaat van ramp wel ongeveer goed, maar niet precies.


Bovendien kunnen die driehoeken, met hun eindeloos lange punten, je het bloed onder de nagels vandaan halen. Heb je wel eens het simpele blokje square-in-a-square* , vierkant-in-een-vierkant, gemaakt? Voor dat blokje naai je driehoeken rondom een vierkant. Klinkt simpel, maar de schuine kant van de driehoek is veel langer dan de zijkant van het vierkant waar je hem aan gaat naaien. Probeer hem dan maar eens precies in het midden te krijgen. Meestal eindig je dan met een scheef blokje. De kans is groot dat je het gefrustreerd in een hoek gooit. En voorlopig heb je geen zin meer in je project.


(* Patchwork is vaak opgebouwd uit blokken. Er bestaan duizenden patronen van patchwork blokken met hun eigen, traditionele, namen.)

 

Tenslotte zijn al deze methoden niet geschikt om wat ingewikkelder vormen te snijden. Ruiten snijden met hoeken van 60 graden kan ook nog wel met een gewone rechte liniaal waar een 60 graden lijn op staat. Hoewel het wel een getob is om hem steeds goed neer te leggen voordat je snijdt. Een foutje is gauw gemaakt. Maar een zeshoek uitsnijden met een rechte liniaal is echt wel te ingewikkeld. En je kunt natuurlijk zelf malletjes maken uit dun plastic, in iedere vorm die je wilt. Maar daar kun je niet met je rolmes langs snijden. Het plastic is zo dun dat je heel makkelijk in het plastic snijdt in plaats van erlangs. En je malletje wordt dan steeds kleiner, en je stukjes stof dus ook.


Dus ga je op zoek naar andere methoden. En misschien ben je de malletjes van Marti Michell wel eens tegengekomen. En heb je je afgevraagd waarom ze dan zo handig zijn. Of heb je misschien wel eens een set malletjes gekocht, maar liggen ze in de kast te verstoffen, omdat je niet zo goed weet hoe je ermee moet werken.

Waarom ik altijd met Marti's malletjes en linialen werk

Jaren geleden had ik de gelegenheid had om een workshop te volgen bij Marti Michell. Ik had al wel van haar gehoord, ze is tenslotte een bekende Amerikaanse quiltgoeroe, al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. In 2021 werd ze opgenomen in de Quilters Hall of Fame. Zij produceert malletjes van dezelfde dikte (3 mm) en hetzelfde materiaal als quiltlinialen in alle maten en vormen, waarmee je de stukjes voor patchwork precies op maat snijdt. Geen onhandig rekenwerk, de ¼ inch naadtoeslag zit er al in verwerkt. Het leek me een mooie methode, maar ik kon niet voor me zien hoe het werkte.


Want zo’n malletje, dacht ik, dat leg je op de stof, en dan snijd je er met je rolmes langs. Aan iedere kant moet je dan natuurlijk een klein stukje verder snijden dan het eind van het malletje. Probeer maar eens met zo’n pizzames om precies op een bepaald punt te stoppen. En als je dan het volgende stukje stof gaan snijden, zit je, als je niet uitkijkt, met een onverwacht sneetje in je patchwork stukje, en kun je het weggooien. Dan het malletje maar een eindje verderop leggen, en krijg je dus een gatenkaas. Een lapje met stukjes eruit gesneden, en de rest kun je niet meer gebruiken. Niet een erg snelle methode, leek me, en ook bepaald geen zuinige.


Dus die workshop was een uitkomst. Ik wilde nu weleens weten hoe je kon voorkomen dat je mooie, dure stof een gatenkaas werd. Wat Marti toen liet zien, veranderde mijn patchwork leven in een keer. Het kwartje viel, hoe eenvoudig kan het zijn? Waarom had ik dat zelf niet bedacht? En daarna leerde ik nog veel meer slimme trucs om haar malletjes en linialen handig te gebruiken. 


De malletjes (Engelse term: templates) hebben een vaste vorm en maat, waardoor je daaraan vastzit. Dat lijkt misschien beperkend, maar met een klein aantal bij elkaar passende malletjes kun je eindeloos veel patchwork patronen maken, in allerlei maten. En doordat alle malletjes van Marti slim gevormde hoekjes hebben, passen je stukjes stof ineens precies aan elkaar. Je snijdt alle stukjes stof voor je project altijd exact en sneller dan je ooit voor mogelijk hield. En zonder rekenwerk.


Toen ik eenmaal met Marti’s spullen gewerkt had, heb ik nooit meer iets anders gebruikt. En de vele quilters die ik geleerd heb om met deze supertools om te gaan, ook niet.

Denk je dat patchwork naaien moeilijk is? Dat het ingewikkeld is om een perfect resultaat te bereiken?

►Ontdek hoe het naaien van patchwork stukjes die je met Marti Michells malletjes hebt gesneden, supersnel en gemakkelijk gaat.

► Nooit meer gokken hoe stukjes aan elkaar genaaid moeten worden, omdat ze door de slim gevormde hoekjes perfect op elkaar passen.

► Ontdek hoe je bij het naaien steeds eenvoudig checkt of je de maten van je werk nog kloppen.

► Ontdek hoeveel tijd je bespaart doordat je niet meer hoeft te gokken hoe stukjes aan elkaar passen, en je bijna nooit meer iets uit hoeft te halen.

► Ontdek hoe je je patchwork mooi plat houdt.

► Ontdek hoe je maar minimaal hoeft te spelden.

► Word lid van een community met andere deelnemers aan de training, waar je elkaar kunt ontmoeten,  vragen kunt stellen en je resultaten kunt laten zien.

► Leer van Agnes Mijnhout, de Marti-expert van Nederland, die al ruim 15 jaar veel Marti fans heeft getraind.

Als je je aanmeldt voor 9 oktober 2022 17:00 u. krijg je een enorme korting van 60%. Waarom zoveel korting? Deze training wordt op dit moment opgenomen, maar is nog niet klaar.  Deze aanbieding is eenmalig: hij komt nooit meer terug.

► Vanaf 10 oktober krijg je iedere week toegang tot de video's, teksten en foto's van een module van de training. 

specialist in patchwork met templates

Wat vinden quilters van Marti's malletjes?

Wat ik zo geweldig vind van de malletjes van Marti Michell: de precisie. Ik heb meegedaan aan een 365 dagen challenge quilt via Facebook: iedere dag een blokje maken. Maar met die methode hield je heel veel restjes stof over, zonde van de stof. Later dacht ik: ik had deze quilt beter met Marti’s malletjes kunnen maken. Alles past altijd precies op elkaar en je hebt heel weinig afval.
Annie Aarts-Bijleveld, Wijk bij Duurstede

Voor mij is het gemak het grootste voordeel van Marti’s malletjes. Je kunt meteen met een patroon beginnen. Je hoeft niets zelf te tekenen of uit te rekenen, alles is al uitgerekend. Je snijdt er direct langs, je kunt meteen aan de slag. En dat je de hoekjes meteen afsnijdt is ook handig, dan hoef je dat later niet meer te doen.

Sinds ik met Marti’s malletjes werk, ben ik veel zuiniger met mijn stof gaan werken. En ik vind het ook een leuke uitdaging om zo zuinig mogelijk te snijden. Achter de naaimachine ontspan ik echt, en ben ik toch druk bezig. En omdat het snijden snel gaat, kan ik snel gaan naaien.

De accuratesse van de malletjes van Marti is heel fijn. De patchwork blokken worden de maat die ze moeten hebben, niet groter of kleiner. Daarom past de rest van het project ook goed in elkaar.
Irene, Houten

Ik heb genoeg gelezen, ik klik hier en meld me aan

Voor wie is deze training bedoeld?

 • Quilters die houden van werken met de beste kwaliteit gereedschappen.
 • Het maakt niet uit of deze training je eerste stap is op het gebied van patchwork en quilten, of dat je al ervaren bent.
 • Quilters die gemotiveerd zijn om de beste resultaten te halen. Die bereid zijn om tijd en energie te stoppen in het verbeteren van hun vaardigheden. Die begrijpen dat oefening kunst baart.
 • Quilters die houden van werken met de naaimachine.
 • Quilters die (ook) houden van werken met de hand.
 • Het maakt niet uit of je houdt van moderne quilts of klassieke quilts, van felle kleuren of rustige kleuren. Hoe meer diversiteit in quilters, hoe beter.
 • Het maakt niet uit of je met nieuwe of met gebruikte stoffen wilt werken.
 • Quilters die (grote) quilts willen maken.
 • Quilters die andere projecten willen maken dan (grote) quilt

Voor wie is deze training niet bedoeld?

 • De quiltpolitie, die vindt dat er maar één juiste manier is om patchwork te maken en die altijd klaar staat met een oordeel.
 • Verzamelaars van online trainingen die niet daadwerkelijk met de training aan de slag gaan. Je kunt alleen je droomresultaat behalen als je bereid bent om de technieken in de training toe te passen en ermee te oefenen.

Wat is deze training niet?

 • Dit is een techniektraining, je maakt dus niet in stappen allemaal dezelfde quilt.
 • In deze training leer je niet in detail hoe je de stukjes stof met Marti’s malletjes snijdt
 • Ik behandel in deze training verschillende patchwork patronen en laat in hoofdlijnen zien hoe je de stukjes met behulp van de malletjes snijdt  (zowel rechts- als linkshandig).
 • Alle tips en tricks over patchwork stukjes snijden behandel ik in de zustertraining: Perfect Patchwork Snijden met slimme malletjes.
 • Deze training is wel voor nieuwe of beginnende quilters samen met de zustertraining over het naaien van de gesneden stukjes, een perfecte brede introductie in alle aspecten van patchwork maken. De twee trainingen zijn samen ook als voordelig pakket beschikbaar (20% korting).
 • Deze training gaat over patchwork, niet over het doorquilten van je project. Ik zal je er wel eenvoudige tips voor geven, zodat je je project helemaal af kunt maken

Wat krijg je als je meedoet

Als je je aanmeldt, krijg je de 7 stappen om je patchwork stukjes stof perfect te te naaien. Van eenvoudige tot meer complexe patronen. Zo wordt je quiltproject een succes en werk je er met plezier aan. Je krijgt per module een of meer instructievideo’s waarin je alle stappen in detail te zien krijgt. Verder krijg je er regelmatig teksten bij: e-books met uitleg en patronen, die je kunt downloaden.

* Even voor alle helderheid: deze training is exclusief materiaal.  Je krijgt twee gratis patronen op papier thuis gestuurd, en verder verschillende patronen die je kunt downloaden. De malletjes van Marti zijn niet inbegrepen. Je krijgt een lijst benodigdheden als je je aanmeldt

LET OP: Deze training wordt nu opgenomen. Als EARLY BIRD deelnemer krijg je iedere week een nieuwe module.

De zeven stappen

1. Wat heb ik nodig – kies het beste materiaal

Leer over de materialen die je nodig hebt om je stukjes stof perfect aan elkaar te naaien. Ik laat je zien wat ik zelf gebruik en waarom.

Natuurlijk vertel ik over de malletjes van Marti Michell. Ze zijn er in vele vormen. In deze training werk je met de basissets A en B en de aanvullingssets C en D. Je leert de verschillen tussen deze sets en kiest waar je mee wilt werken.Dit is een techniek training, en geen training waarin alle deelnemers hetzelfde project maken. Je krijgt veel voorbeelden van patchwork blokken en kiest dan zelf wat je maakt. De patronen van de blokken kun je zelf downloaden en zo nodig printen. Je krijgt 2 papieren patronen  van Marti Michell, met daarin verschillende projecten, gratis in de post. Ieder patroon is een boekje met verschillende projecten. En je krijgt de Nederlandse vertaling van deze Engelstalige patronen er natuurlijk bij.2. Een perfecte ¼ inch naadtoeslag instellen op iedere naaimachine.

De malletjes van Marti zijn klaar voor gebruik. Ze hebben de precieze maat die je nodig hebt, inclusief rondom ¼ inch naadtoeslag. Je moet dus een exacte ¼ inch naad naaien om de patchwork stukjes precies in het patroon te laten passen. Na deze module kun je op je eigen naaimachine een perfecte ¼ inch naadtoeslag instellen en naaien. En weet je ook waarom het niet nodig is om inches in centimeters om te rekenen.

3. Vierkanten en rechthoeken naaien en perfecte kruispunten maken

Leer alle mogelijkheden om met de vormen uit de sets A, B, C en D honderden verschillende patchwork blokken en patronen te maken, in allerlei verschillende maten. Leer hoe de malletjes optimaal samenwerken. In de modules 3 t/m 7 leer je om steeds complexere patronen te maken.

Je begint in deze module met de basis. Ontdek hoe je eenvoudige vormen aan elkaar naait en perfecte kruispunten maakt. Met of zonder spelden. Ontdek verschillende slimme methodes om snel een mooi resultaat te behalen.

4. Vierkanten en driehoeken

Leer eindeloos veel verschillende blokken en patronen te maken met alleen vierkanten en driehoeken. Ontdek hoe je de slimste naaivolgorde bedenkt. En wat draadrichting is en waarom en hoe je daar rekening mee moet houden voor het beste resultaat.

5. Veel naadjes bij elkaar

Als in een patchwork blok veel stukjes zitten, is het lastiger om precies te werken dan wanneer het blok maar uit een paar stukjes bestaat. Kleine afwijkingen stapelen zich dan op.  In deze module leer je om dat te voorkomen. En ontdek hoe je patronen waarbij veel naadjes bij elkaar komen netjes naait.

6. Scherpe punten en ingezette naden naaien

Leer complexere blokken en patronen te maken, waaronder vormen met lange punten. Ontdek hoe je ervoor zorgt dat je die punten in je patchwork blijft zien. En ze niet per ongeluk in de naad laat verdwijnen.

Sommige patronen lenen zich niet voor alleen maar rechtdoor naaien. In deze module leer je ‘de hoek om naaien’, zodat je nog meer verschillende patronen kunt naaien.

7. Een quilttop naaien

In deze module leer je aan de hand van twee patronen van Marti Michell, hoe je alle gesneden stukjes van de patronen slim aan elkaar naait tot de top van een quilt.

Wat vinden quilters van de trainingen van Agnes?

Agnes legt in haar trainingen alle stappen heel goed uit. Alle stappen van het snijden. En hoe je alles precies in elkaar naait. Ze laat alles zien, zelfs hoe de achterkant eruit moet zien. Zo krijg ik altijd een resultaat waar ik trots op ben.
Annie Aarts-Bijleveld, Wijk bij Duurstede

De boeken, patronen en uitleg van Marti zijn heel goed, heel uitgebreid en met veel tekeningen, maar ik ben erg visueel ingesteld. Ik vind daarom een training als aanvulling op de uitleg bij de malletjes heel fijn. Als het voorgedaan wordt, dan begrijp ik beter en sneller hoe het moet en zijn de boeken en patronen een geheugensteun voor de volgende keer dat ik ze gebruik.

Het voordeel van online trainingen is dat je op je eigen naaimachine kunt werken. Ik heb een grote machine die 18 kg. weegt. Die neem ik echt niet mee.

De uitleg van Agnes is altijd heel duidelijk. Ze heeft een fijne, rustige presentatie en een prettige stem. Ze heeft duidelijk heel grote kennis van zaken. Agnes zorgt er altijd voor dat alle vragen aan bod komen.

Irene, Houten
Wat ik persoonlijk fijn vind aan jouw online video’s, is dat je er door het beeld, een andere dimensie bij krijgt. Voor iemand die heel visueel ingesteld is, superhandig, je ziet wat er gedaan wordt, in plaats van in tekst of gesproken woord de weg kwijt te raken.
Jeanne, Portugal

Ik heb genoeg gelezen, ik klik hier en meld me aan

Wat krijg ik verder nog?

 • Je houdt altijd toegang tot de training.
 • Je krijgt stap-voor-stap, gedetailleerde video’s, die je net zo vaak kunt bekijken als je wilt. Dus nooit meer ergens een workshop volgen en thuis niet meer weten hoe je verder moet.
 • Je hoeft niet te reizen en te sjouwen met je snijmat, je naaimachine en al je naaispullen.
 • Je kunt werken in je eigen omgeving, met alle materialen die je nodig hebt onder handbereik, en met genoeg ruimte, op de momenten dat het jou uitkomt.
 • Je kiest zelf of je de gesneden stukjes stof met de naaimachine aan elkaar gaat naaien of met de hand, of dat je het afwisselt.
 • Patronen en beschrijvingen van blokken kun je als pdf downloaden.
 • Twee papieren patronen van Marti in je brievenbus (ter waarde van € 19,90). Met de Nederlandse vertalingen die ik voor je heb gemaakt. Een van de voordelen van mijn studie Engels.
 • Toegang tot de online community van Marti fans. Daar kun je vragen stellen, en foto’s en ervaringen delen. En ik zal daar zo nodig ook vragen beantwoorden. Dit is een eigen platform, geen Facebook groep. Je hoeft dus geen Facebook lid te zijn. Je blijft toegang houden, ook na afloop van de cursus.
 • Het enige dat je nodig hebt om de training te volgen is een internetverbinding, een computer/laptop, tablet of smartphone. Je volgt de training op je eigen computer of laptop. Zo heb je ook toegang tot de community. Maar je krijgt ook een eigen app voor je tablet of smartphone, waarmee je in de community kunt en de training kunt bekijken. Dan heb je het altijd bij de hand. Ook makkelijk voor op reis.

Bonussen: vervallen op 9 oktober 2022 om 17:00 u.

Als je je vóór zondag 9 oktober17:00 u. aanmeldt, krijg je bovendien deze 3 bonus workshops ter waarde van € 300. 


BONUS 1 – Patchwork naaien met de hand. Een andere techniek dan naaien op de naaimachine. Fijn ter afwisseling, en zelfs in een project goed te combineren met werken op de naaimachine.BONUS 2 – Perfect patchwork maken door slim te strijken.

BONUS 3 – Je project afwerken met een bies. Leer hoe je een driehoek malletje van Marti hierbij gebruikt.


Ik heb genoeg gelezen, ik klik hier en meld me aan

Uniek in Nederland

 • Volg deze training bij mij, Agnes Mijnhout, de Marti Michell expert. Eigenaar van de eerste online quiltwinkel in Nederland (2003).
 • Ik verkoop Marti’s producten al ruim 15 jaar en ik heb als enige quiltwinkel in Nederland haar hele assortiment. Ik koop direct bij haar in, dus de lijntjes met dit fijne familiebedrijf zijn heel kort. Als zij met iets nieuws komt, heb ik het onmiddellijk in huis.
 • Ik heb op verzoek van het blad Quilt & Zo drie keer een project ontworpen. Een keer een quilt gemaakt van een patroon van Marti, in samenwerking met Marti zelf. En twee eigen ontwerpen met Marti’s malletjes.
 • Alle trainingen en demo’s die ik in ruim 15 jaar met haar malletjes en linialen heb gegeven hebben al heel veel Marti fans opgeleverd.
 • In 2010 bezocht Marti mijn webwinkel en heeft ze een zgn. show and tell gedaan: voorbeelden van haar quilts laten zien en uitgelegd hoe je ze met haar malletjes maakt. Een aantal van de Marti fans was daarbij.

Wat zegt Marti zelf over Agnes?

Agnes, I can’t tell you how excited we are to hear about your new podcasts and courses. You have been a fabulous teacher and representative of our products for over 15 years. The quilters in the Netherlands are very lucky to have someone with your skill, expertise and understanding offering this opportunity. It is also very important to me that a teacher with your knowledge and skill has chosen our tools and techniques to use and teach others. We are very proud to be affiliated with this endeavor.

Marti Michell


Agnes, we zijn heel blij met je nieuwe podcasts en trainingen. Je bent al meer dan 15 jaar een geweldige docent en ambassadeur van onze producten. De Nederlandse quilters boffen dat iemand met jouw vaardigheid, expertise en inzicht hun deze kans biedt. Het is ook voor mij persoonlijk heel belangrijk dat een docent met jouw kennis en vaardigheden onze tools en technieken heeft gekozen om te gebruiken en aan anderen te leren. We zijn er heel trots op om bij deze activiteiten betrokken te zijn.

Marti Michell

Marti Michell templates

Welke materialen heb ik voor deze training nodig?

 • Je krijgt een duidelijke lijst benodigdheden. Je krijgt uitleg over wat je nodig hebt, en wat handig is (maar niet noodzakelijk). Deze materialen zijn niet inbegrepen in de training. Veel van de materialen kun je in de webwinkel van Minewood Quilting bestellen.
 • Je hoeft niet alle materialen bij de start van de training in huis te hebben. In de  eerste module bespreek ik uitgebreid welke materialen je helpen om het beste resultaat te behalen. Tijd genoeg om aan te schaffen wat je nodig hebt.
 • In de training werk je met malletjes van Marti Michell. Je kiest zelf met welke je gaat werken: set A en set C;  of set B en set D. Alle vier mag natuurlijk ook. Misschien heb je ze al in de kast liggen. En anders zijn ze in de webwinkel in voorraad.

Aanmelden

Perfect Patchwork Naaien 

met slimme malletjes

 • 7 modules met video’s
 •  per module ook de inhoud in tekst met foto's 
 • 2 patronen van Marti Michell gratis in je brievenbus, met Nederlandse vertaling (ter waarde van € 19,90)
 • onbeperkt toegang tot de online community van deelnemers aan de training
 • PLUS, als je je aanmeldt voor  9 oktober 2022 17:00 u:
 • 3 bonussen ter waarde van € 300

€ 700

€ 280

60% korting tot 9 oktober 2022 17:00

Perfect Patchwork Snijden

met slimme malletjes

Deze zustertraining vind je via de knop hieronder. Je kunt de training Perfect Patchwork Naaien met slimme malletjes ook in een voordelige combinatie met de training Perfect Patchwork Snijden met slimme malletjes aanschaffen.

Samen voordeliger:


Perfect Patchwork Snijden met slimme malletjes

èn 

Perfect Patchwork Naaien met slimme malletjes

 • Extra korting (60% korting bovenop de 20% pakketkorting) bij aanmelden voor beide trainingen. Totaal geeft dat je maar liefst 68 % korting.
 • 7 modules met video’s van elke training (14 totaal)
 • bij iedere module de hoofdlijnen van de video's in tekst, met foto's (14 totaal)
 • 2 patronen van Marti Michell gratis in je brievenbus, met Nederlandse vertaling (ter waarde van € 19,90. Deze patronen zijn voor beide trainingen dezelfde.)
 • alleen als je je voor beide trainingen tegelijk inschrijft: een 3e patroon met bijbehorende extra workshop
 • onbeperkte toegang tot de online community van deelnemers aan de training
 • PLUS, als je je aanmeldt voor 9 oktober 2022 17:00 u:
 • 3 bonussen per training (6 totaal) ter waarde van € 600.

€ 1400
€ 448
68% korting tot 9 oktober 2022 17:00

Heb je nog twijfels, voordat je je aanmeldt?

Mail me dan even op info@minewood.nl

Agnes Mijnhout

Veel gestelde vragen

Online trainingen Perfect Patchwork Snijden en Naaien met slimme malletjes

Hoe lang heb ik toegang tot de training?

Je blijft altijd toegang houden tot de trainingen, er zit geen einddatum aan.

Ik heb al ervaring met patchwork. Is deze training voor mij geschikt?

Deze trainingen zijn zowel voor beginnende als meer gevorderde quilters geschikt. De modules laten alle stappen in detail zien. Als je al meer ervaring hebt, zullen onderwerpen in de eerste modules je al bekend voorkomen. Maar ook ervaren deelnemers melden dat ze nog veel nieuwe tips tegenkomen. De latere modules bevatten ook voor ervaren quilters veel nieuw materiaal over het gebruik van de malletje van Marti Michell.

Als je echter al heel veel ervaring hebt in het maken van succesvolle projecten Marti's malletjes en linialen, dan zijn deze trainingen minder geschikt voor je.

Er komen nog veel meer trainingen, ook voor meergevorderde gebruikers van Marti's malletjes en linialen. Abonneer je op mijn emailberichten, dan hoor je nieuws over trainingen als eerste.

Ik ben een beginner in patchwork. Is deze training voor mij geschikt?

Deze training is zeker geschikt voor beginners. Alle stappen worden in detail besproken en uitgelegd.
Als je nog geen ervaring hebt, is een keuze voor het pakket van beide trainingen, Perfect Patchwork Snijden en Perfect Patchwork Naaien met slimme malletjes een goede keuze.

Blijf ik toegang houden tot de community, ook als de training is afgelopen?

Ja, je houdt altijd toegang tot de community.

Wat doe ik als ik iets niet begrijp?

Je hebt toegang tot de community voor deze trainingen. Daar kun je al je vragen stellen. Deelnemers kunnen elkaar helpen, maar Agnes Mijnhout zal ook regelmatig vragen beantwoorden.

Hoeveel uur video krijg ik in deze training?

Je krijgt 8 modules, en nog 3 bonussen. De meeste modules hebben meer dan 1 video, en soms is er 1 video. De hoeveelheid informatie. zowel in de video's als in de teksten eronder is erop gericht dat je de kennis en vaardigheden van die stap helemaal onder de knie krijgt. De video's verschillen dan ook van lengte.
Maar om je een indruk te geven: beide trainingen hebben ruim 7 uur video materiaal, en de bonus modules nog eens 2 uur.

Welke materialen heb ik nodig?

Je krijgt een lijst benodigdheden met materialen die je minimaal nodig hebt. En een overzicht van materialen die handig zijn, maar niet per se noodzakelijk.
In de eerste module van de training ga ik uitgebreid in op de materialen die je kunt gebruiken. Wacht gerust met iets aanschaffen en bestudeer eerst deze module.

Moet ik alle materialen voor het begin van de training in huis hebben?

Nee, je kunt rustig wachten tot je de eerste module hebt bekeken. Daarin vertel ik je uitgebreid wat je nodig hebt, en wat handig is.

Op welke platform worden de trainingen aangeboden?

De trainingen worden aangeboden in Huddle. Je krijgt toegang tot de training(en) waar je je voor inschrijft, en toegang tot de community. Huddle is er ook als een app voor je smartphone en tablet.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt de trainingen in 3 termijnen betalen.

P.S.

Deze EARLY BIRD versie loopt af op zondag 9 oktober 2022 om 17:00 u. Mis de deadline niet, want de aanmelding gaat daarna voorlopig dicht. De prijs bij de officiële lancering wordt aanzienlijk hoger.