Mal met Agnes Café


Het Mal met Agnes Café is de VIP-aanvulling op  de online trainingen. Een paar keer per jaar bied ik het Mal met Agnes Café aan als aanvulling op een online training.


Het is de plek waar je iedere maand je vragen kunt stellen aan Agnes Mijnhout, de Marti Michell expert van Nederland.


Wat staat er op de kaart? Iedere maand een verhaal door Agnes over eén van Marti's malletjes of linialen. En stel al je vragen over het gebruik van Marti's tools aan Agnes. Dan hoeven je malletjes en linialen nooit meer ongebruikt in de kast te liggen.

specialist in patchwork met templates

LET OP: het Café is slechts enkele keren per jaar beschikbaar als VIP aanvulling op een online training.

De deelname loopt altijd tot september. Je kunt daarna vanaf september je deelname jaarlijks verlengen.

Hoor als eerste wanneer de aanmelding weer open gaat!

Wil je alles weten over de ins en outs over de malletjes en linialen van Marti Michell ? Na aanmelding krijg je mijn verhalen, tips en aanbiedingen regelmatig in je inbox. En je hoort nieuwtjes over de trainingen als eerste.

Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven via de link onderaan in de mailing.

Marti Michell template

Waarom ik een Marti fan ben

Jaren geleden had ik de gelegenheid had om een workshop te volgen bij Marti Michell. Ik had al wel van haar gehoord, ze is tenslotte een bekende Amerikaanse quiltgoeroe, al sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. In 2021 werd ze opgenomen in de Quilters Hall of Fame. Zij produceert malletjes van dezelfde dikte (3 mm) en hetzelfde materiaal als quiltlinialen in alle maten en vormen, waarmee je de stukjes voor patchwork precies op maat snijdt. Geen onhandig rekenwerk, de ¼ inch naadtoeslag zit er al in verwerkt. Het leek me een mooie methode, maar ik kon niet voor me zien hoe het werkte.


Want zo’n malletje, dacht ik, dat leg je op de stof, en dan snijd je er met je rolmes langs. Aan iedere kant moet je dan natuurlijk een klein stukje verder snijden dan het eind van het malletje. Probeer maar eens met zo’n pizzames om precies op een bepaald punt te stoppen. En als je dan het volgende stukje stof gaan snijden, zit je, als je niet uitkijkt, met een onverwacht sneetje in je patchwork stukje, en kun je het weggooien. Dan het malletje maar een eindje verderop leggen, en krijg je dus een gatenkaas. Een lapje met stukjes eruit gesneden, en de rest kun je niet meer gebruiken. Niet een erg snelle methode, leek me, en ook bepaald geen zuinige.


Dus die workshop was een uitkomst. Ik wilde nu weleens weten hoe je kon voorkomen dat je mooie, dure stof een gatenkaas werd. Wat Marti toen liet zien, veranderde mijn patchwork leven in een keer. Het kwartje viel, hoe eenvoudig kan het zijn? Waarom had ik dat zelf niet bedacht? En daarna leerde ik nog veel meer slimme trucs om haar malletjes en linialen handig te gebruiken. 


De malletjes (Engelse term: templates) hebben een vaste vorm en maat, waardoor je daaraan vastzit. Dat lijkt misschien beperkend, maar met een klein aantal bij elkaar passende malletjes kun je eindeloos veel patchwork patronen maken, in allerlei maten. En doordat alle malletjes van Marti slim gevormde hoekjes hebben, passen je stukjes stof ineens precies aan elkaar. Je snijdt alle stukjes stof voor je project altijd exact en sneller dan je ooit voor mogelijk hield. En zonder rekenwerk.


En ze maakt niet alleen malletjes, maar ook linialen om allerlei patchwork patronen snel en precies te maken. Of het nu Nine Patches, Log Cabins, Kaleidoscopes of Flying Geese zijn. 


Toen ik eenmaal met Marti’s spullen gewerkt had, heb ik nooit meer iets anders gebruikt. En de vele quilters die ik geleerd heb om met deze supertools om te gaan, ook niet.


null

Marti fans ontdekken:

►  dat het snijden van patchwork stukjes met Marti Michells malletjes supersnel en gemakkelijk gaat, zowel rechts- als linkshandig

► dat ze niet meer hoeven te rekenen om de maat van de patchwork stukjes te bepalen: de naadtoeslag zit al in het malletje

► dat ze nooit meer hoeven gokken hoe stukjes aan elkaar genaaid moeten worden, omdat ze door de slim gevormde hoekjes perfect op elkaar passen

►  hoeveel tijd ze besparen, niet alleen bij het snijden, maar ook bij het naaien

►  hoe ze met deze malletjes en linialen zuinig met hun stof omgaan, waar andere, zogenaamd snelle technieken veel stof verspillen 

►  hoe ze de malletjes ook kunnen gebruiken voor vormen waar ze niet voor gemaakt zijn

►  dat Agnes Mijnhout, de Marti-expert van Nederland, ze alles kan vertellen over het gebruik van Marti's tools

specialist in patchwork met templates

Voor wie is het Mal met Agnes Café bedoeld?

 • Quilters die toegang willen hebben tot Agnes Mijnhout, de Marti Michell expert van Nederland, om hun vragen over het werken met Marti's malletjes en linialen te kunnen stellen
 • Quilters die nieuwsgierig zijn naar de tools van Marti en willen weten wat je ermee kunt doen
 • Quilters die alle nieuwtjes over Marti en haar tools willen horen
 • Quilters die het leuk vinden om andere quilters te ontmoeten, en kennis, resultaten en ervaringen te delen

Wat is het Mal met Agnes Café niet?

 • In de verhalen vertel ik over hoe sets malletjes en linialen werken, en wat je ermee kunt doen, maar het is geen vervanging van een online training
 • in dit café moet Je zelf voor je koffie of thee zorgen, de gezelligheid maken we samen

Wat krijg ik verder nog?

 • Je hebt toegang tot het Mal met Agnes Café gedurende de tijd dat je deelnemer bent
 • je hebt onbeperkt toegang tot de opgenomen Cafés uit je lidmaatschap: zo kun je alle verhalen, antwoorden op vragen en tips terugkijken
 • de Cafés vind je op een website, en je krijgt ook een eigen app voor je tablet of smartphone, waarmee je de Cafés kunt bekijken. In die app heb je ook toegang tot de community. Dan heb je het altijd bij de hand. Ook makkelijk voor op reis.

Uniek in Nederland

 • De waardin van dit café is Agnes Mijnhout, de Marti Michell expert. Eigenaar van de eerste online quiltwinkel in Nederland (2003).
 • Ik verkoop Marti’s producten al meer dan 15 jaar en ik heb als enige quiltwinkel in Nederland haar hele assortiment. Ik koop direct bij haar in, dus de lijntjes met dit fijne familiebedrijf zijn heel kort. Als zij met iets nieuws komt, heb ik het onmiddellijk in huis.
 • Ik heb op verzoek van het blad Quilt & Zo drie keer een project ontworpen. Een keer een quilt gemaakt van een patroon van Marti, in samenwerking met Marti zelf. En twee eigen ontwerpen met Marti’s malletjes.
 • Alle trainingen en demo’s die ik in ruim 15 jaar met haar malletjes en linialen heb gegeven hebben al heel veel Marti fans opgeleverd.
 • In 2010 bezocht Marti mijn webwinkel en heeft ze een zgn. show and tell gedaan: voorbeelden van haar quilts laten zien en uitgelegd hoe je ze met haar malletjes maakt. Een aantal van de Marti fans was daarbij.

Wat zegt Marti zelf over Agnes?

Agnes, I can’t tell you how excited we are to hear about your new podcasts and courses. You have been a fabulous teacher and representative of our products for over 15 years. The quilters in the Netherlands are very lucky to have someone with your skill, expertise and understanding offering this opportunity. It is also very important to me that a teacher with your knowledge and skill has chosen our tools and techniques to use and teach others. We are very proud to be affiliated with this endeavor.

Marti Michell


Agnes, we zijn heel blij met je nieuwe podcasts en trainingen. Je bent al meer dan 15 jaar een geweldige docent en ambassadeur van onze producten. De Nederlandse quilters boffen dat iemand met jouw vaardigheid, expertise en inzicht hun deze kans biedt. Het is ook voor mij persoonlijk heel belangrijk dat een docent met jouw kennis en vaardigheden onze tools en technieken heeft gekozen om te gebruiken en aan anderen te leren. We zijn er heel trots op om bij deze activiteiten betrokken te zijn.

Marti Michell

Marti Michell templates